facd voor architectuur advies en design
 

PROJECTEN UITGELICHT

Ons portfolio is breed maar we hebben voor u enkele projecten uitgelicht. Projecten waar we uiteenzetten wat de problematiek of vraagstelling was en hoe de vertaalslag is gemaakt. 


Prins Business Center

Na aankoop van het pand door Brivec Vastgoed is bij ons de vraag neergelegd om een aantal voorstellen te maken het pand aantrekkelijk en marktconform te maken. Het pand had op dat moment een beperkte verhuur graad. Constatering was dat het pand een ineffectieve logistiek had en 2 ongelijkwaardige bouwdelen. Tevens had het pand een bijna anonieme entree die feitelijk niet meer was dan een gang naar de lifthal.

Met bovenstaande gegevens hebben we een voorstel gemaakt welke is uitgevoerd, 

Een interessante casus voor vastgoed eigenaren en grotere organisaties met eigen vastgoed.

Geïnteresseerd? Hier is binnenkort meer te zien over dit project.


 


Ergotron Emea HQ

Ergotron is een producent van o.a ergonomische producten voor de kantooromgeving en gezondheidszorg. Gezien de ontwikkelingen van het EMEA hoofdkantoor in Amersfoort werd een nieuw onderkomen gevonden. Wens was om in een overzichtelijke omgeving alle werknemers de middelen en ruimte te geven om optimaal te functioneren.

Hiernaast was de wens om een showroom binnen dezelfde omgeving te creëren en de mogelijkheid om bezoekers en collega's uit binnen en buitenland (EMEA zone) zo ontspannen mogelijk te ontvangen.

Alles zou in een flexibel concept moeten worden vormgegeven. Facd heeft de handschoen opgenomen en in een zeer prettige samenwerking zijn we tot een mooi en charmant resultaat gekomen.

Meer beeldmateriaal en info over dit project is binnenkort hier te vinden!Loft meubilair

Van Drentea/Vepa hebben we de opdracht mogen ontvangen om een vergaderprogramma te ontwikkelen en vormgeven.

De eisen waren dat het programma in hoge mate een duurzaam en circulair product moest zijn. Verder moest het een aantrekkelijk prijssegment zijn en onderscheidend. Dat laatste is zeker een grote uitdaging in een zwaar bevochten markt. Een diepe wens was verder dat het programma uitermate flexible moest zijn en gelegenheid bieden on het programma uit te bouwen naar werk- en teamtafels.

Uiteindelijk is dit project relatief snel verlopen toen het 'concept-ei' was gelegd. Meer inzichten in het proces en beeldmateriaal is binnenkort hier te zien!Rinogroep

Het project bij Rinogroep is een voorbeeld van samenwerking met een projectinrichter. In samenwerking met projectinrichter Bureau van der Vorm hebben we vormgegeven aan dit project voor de Rinogroep.

Voor de locatie Utrecht hebben we voor Rinogroep het training- en opleidingscentrum ontwikkeld. Werkende vanuit een casco hebben we een indeling ontwikkeld waarin verschillende opleidingslokalen zijn samen te voegen en omzoomd worden door brainstorm- en zogenaamde sub-ruimtes. Dit alles heeft geleid tot een vriendelijke omgeving met als basis een kleur=thematiek waarbij de verschillende ruimtes vaak op monochrome wijze zijn uitgevoerd.

Meer beeldmateriaal is binnenkort hier te zien!Gallery schuur

Regelmatig voeren we kleine en grotere projecten uit voor particuliere opdrachtgevers. Dit project is er een van de buitencategorie. Voor een opdrachtgever uit het midden van het land kregen we de vraag om de bestaande schuur om te bouwen tot een gallery voor de eigen verzameling beeldende kunst. Echter bij een eerste onderzoek bleek de staat van het bestaande zo slecht te zijn dat werd besloten tot nieuwbouw over te gaan. Dit opende veel mogelijkheden.

Interessant? Lees hier binnenkort meer en bekijk meer beeldmateriaal!


Energiewacht Zwolle

Voor de Energiewacht te Zwolle zijn we gevraagd het traditionele cellenkantoor te transformeren naar een open en transparante werkomgeving. In het verlengde daarvan zijn alle functionele ruimten binnen het pand hybride en multi-functioneel gemaakt. Resultaat is een frisse open omgeving met aangename zoneringen zodat er zeker geen negatief 'kantoortuin effect' optreedt. De lunchruimte is geschikt gemaakt om op verschillende manieren te overleggen of kort te werken.

Meer zien? Binnenkort kunt u hier meer informatie vinden.


PWA 301

Na het vertrek van de eerdere huurder heeft dit pand enige jaren leeg gestaan. Probleem was het aantal m2's in een stad met overwegend MKB organisaties met kleinere behoeften. Samen met de eigenaar is besloten dit pand zodanig flexibel te verbouwen en aan te passen dat het een ideaal multi-tenant pand is met de mogelijkheid diverse m2's te huren. Het pand is voorzien van shared vergaderen en shared coffee &lunch en en all-in huurprijzen.

Meer weten over dit soort concepten? Binnenkort hier meer.